Εύκολες συνταγέςΠαιδικές τροφέςΣαλάτα & ορεκτικό & καναπεδάκιαΣυνταγέςΣυνταγές για επιδόρπιαΣυνταγές για μπισκόταΣυνταγές ΖαχαροπλαστικήςΤι να φάτε με αυτό;Τροφές με βάση το κρέαςΥγιεινά σνακΥγιεινή Διαβίωση – ΔιατροφήΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κέικ σοκολάτας και καρύδας φράουλας

Πώς να φτιάξετε συνταγή για κέικ με φράουλα και κέικ καρύδας;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής
  1. Χτυπάμε με μίξερ τα αβγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ασπρίσουν.
  2. Προσθέτουμε το λάδι και το γάλα και χτυπάμε λίγο ακόμα και μετά προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το κακάο.
  3. Αφού ανακατέψουμε για άλλα 3 λεπτά, προσθέτουμε την καρύδα και την ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού, τη ρίχνουμε σε μια λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ.
  4. Τοποθετούμε τις φράουλες βουτηγμένες σε αλεύρι και κομμένες στη μέση και πάνω της κομματάκια σοκολάτας.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο χωρίς ανεμιστήρα στους 180 βαθμούς για τα πρώτα 30 λεπτά χωρίς να ανοίξουμε την πόρτα του φούρνου (στο τέλος των 30 λεπτών το τσεκάρουμε με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας και ψήνουμε το θυμάρι μου για περίπου 45 λεπτά)
  6. Αφού ψηθεί, σβήνουμε τον φούρνο και τον αφήνουμε για 10 λεπτά με την πόρτα ανοιχτή και μετά τον βγάζουμε και τον αφήνουμε να κρυώσει.
  7. Αφού κρυώσει, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, το διακοσμούμε με λιωμένη σοκολάτα και φράουλες σε στυλ μπεν μαρί και σερβίρουμε.

Συνταγή για κέικ σοκολάτας και καρύδας φράουλα με φωτογραφία

Κέικ σοκολάτας και καρύδας φράουλας
Κέικ σοκολάτας και καρύδας φράουλας

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Check Also
Close
Back to top button