Εύκολες συνταγέςΠαιδικές τροφέςΣαλάτα & ορεκτικό & καναπεδάκιαΣυνταγέςΣυνταγές για επιδόρπιαΣυνταγές για μπισκόταΣυνταγές ΖαχαροπλαστικήςΤι να φάτε με αυτό;Τροφές με βάση το κρέαςΥγιεινά σνακΥγιεινή Διαβίωση – ΔιατροφήΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ρυζόγαλο αρτοποιίας

Πώς να φτιάξετε συνταγή για ρυζόγαλο;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής
  1. Πρώτα από όλα, ας βράσουμε το ρύζι μας σε μια μικρή καφετιέρα ή μπολ.
  2. Προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τον κρόκο αυγού στην κατσαρόλα που θα ψήσουμε το ρυζόγαλο και το μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να πάρει βράση.
  3. Αφού βράσει, βάζουμε μερικές κουταλιές από το βραστό μείγμα γάλακτος μας πάνω στο ρύζι και το ανακατεύουμε και το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα μας.
  4. Από την άλλη, ας ανοίξουμε το άμυλο μας με 1 ποτήρι νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας μέχρι να πάρει μια πηχτή σύσταση.
  5. Όταν βραδιάζει, σβήνετε τη σόμπα.
  6. Προσθέτουμε τη βανίλια μας και ανακατεύουμε. Ας μοιραστούμε το ρυζόγαλο στα πιάτα της κατσαρόλας μας, τοποθετήστε αυτά τα δοχεία στο ταψί και ρίξτε κρύο νερό στο ταψί ώστε να φτάσει στα μισά του δρόμου.
  7. Το αφήνουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς όσο θέλουμε να τηγανιστεί.
  8. Όταν κρυώσει το ρυζόγαλο μας που βγάζουμε από τον φούρνο, μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο και να το σερβίρουμε βάζοντας πάνω του καρύδια, φουντούκια, φιστίκια, ό,τι θέλουμε. Καλή όρεξη.

Συνταγή ρυζόγαλου φούρνου με φωτογραφία

Ρυζόγαλο αρτοποιίας
Ρυζόγαλο αρτοποιίας
Ρυζόγαλο αρτοποιίας

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Check Also
Close
Back to top button