Εύκολες συνταγέςΠαιδικές τροφέςΣαλάτα & ορεκτικό & καναπεδάκιαΣυνταγέςΣυνταγές για επιδόρπιαΣυνταγές για μπισκόταΣυνταγές ΖαχαροπλαστικήςΤι να φάτε με αυτό;Τροφές με βάση το κρέαςΥγιεινά σνακΥγιεινή Διαβίωση – ΔιατροφήΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Φασόλια με ελαιόλαδο

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή για φασόλια με ελαιόλαδο;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Αυτή η συνταγή είναι μια συνταγή που χρησιμοποιεί η μητέρα μου εδώ και χρόνια και τη δοκίμασα για πρώτη φορά και πήρα πλήρη βαθμολογία. Δεν υπάρχει διαδικασία ψησίματος και μπορείτε να το βάλετε στο μάτι της κουζίνας πολύ γρήγορα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε τα κουκιά που μουλιάσαμε σε νερό με μείγμα από λεμόνι και αλεύρι και να τακτοποιήσετε τα υλικά στην κατσαρόλα το ένα πάνω στο άλλο.
Ταξινομούμε τα κουκιά και τα αφήνουμε για 10 λεπτά σε ένα μπολ με νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει το χυμό από μισό λεμόνι και μια κουταλιά αλεύρι. Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια για φαγητό. Θα μαγειρέψουμε το φαγητό ωμό χωρίς να το καβουρδίσουμε, οπότε βάζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια στον πάτο της κατσαρόλας. Προσθέτουμε τα κουκιά, που έχουμε κρατήσει σε νερό, στα κρεμμύδια, φιλτράροντάς τα και πλένοντάς τα. Ψιλοκόβουμε 7-8 κλωναράκια άνηθο και τον προσθέτουμε στα κουκιά. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τον οποίο αραιώσαμε ελαφρώς με νερό, στον άνηθο. Μετά τον πελτέ ντομάτας, προσθέτουμε δύο σκελίδες σκόρδο, μια κουταλιά της σούπας αλεύρι, ένα κουταλάκι του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη και αλάτι στον επιθυμητό ρυθμό. Ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, προσθέτουμε τρία ποτήρια τσαγιού νερό και το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας. Όταν αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 30-35 λεπτά. Κατά το μαγείρεμα δεν ανοίγουμε το καπάκι της κατσαρόλας και δεν ανακατεύουμε.
Καλή όρεξη.

Συνταγή κουκιά με ελαιόλαδο

Φασόλια με ελαιόλαδο
Φασόλια με ελαιόλαδο

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Check Also
Close
Back to top button