Υγιεινά σνακΥγιεινή Διαβίωση – ΔιατροφήΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Συνταγή για επιδόρπιο Etimek

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή για επιδόρπιο Etimek;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής
  1. Αρχικά ξεκινάμε το γλυκό μας φτιάχνοντας το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και τη ζάχαρη, που είναι υλικά του σερμπέτι, το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας, το ανακατεύουμε κατά διαστήματα και περιμένουμε να βράσει.
  2. Στύβουμε 2 σταγόνες χυμό λεμονιού στο σιρόπι που αρχίζει να βράζει, το βράζουμε για 2 λεπτά ακόμα και βγάζουμε το σιρόπι από τη φωτιά.
  3. Για να κρυώσει το σιρόπι το αφήνουμε στο πλάι για 10 λεπτά με το στόμα ανοιχτό. Μετά από 10 λεπτά τακτοποιούμε 12 κρέατα σε παραλληλόγραμμο, πυρέξ ή μεταλλικό ταψί (δεν πειράζει, κρατάνε πολύ καλά και τα δύο).
  4. Στη συνέχεια περιχύνουμε με το σιρόπι ομοιόμορφα όλα τα κρέατα. Εδώ, αν θέλουμε, το ρίχνουμε κατευθείαν από την κατσαρόλα, ή το περιχύνουμε ένα ένα τα κρέατα με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή της κουτάλας.
  5. Αρχίζουμε να φτιάχνουμε την πουτίγκα μας μέχρι να πάρουν το σιρόπι τους τα κρέατα. Αρχικά παίρνουμε το γάλα και την κρυσταλλική ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και ξεκινάμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας.
  6. Όταν λιώσουν τα σάκχαρα στο γάλα, ρίχνουμε πρώτα το άμυλο καλαμποκιού και ανακατεύουμε, μετά προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα για να μην σβολιάσει το αλεύρι.
  7. Όταν η πουτίγκα μας αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε το βούτυρο και το λιώνουμε ανακατεύοντας.
  8. Μόλις λιώσει το βούτυρο στην πουτίγκα, κατεβάζουμε την πουτίγκα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα 2 πακέτα βανίλια και ανακατεύουμε.
  9. Ενώ το γλυκό μας έχει πάρει το σιρόπι του και είναι ελαφρώς ζεστό, απλώνουμε προσεκτικά την πουτίγκα μας στο γλυκό μας με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή της σπάτουλας, χωρίς να σπάσουμε το κρέας.
  10. Ετοιμάζουμε τη σαντιγί και τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει η πουτίγκα που καλύπτει το κρέας.
  11. Αφού κρυώσει το γλυκό μας, παίρνουμε τη σαντιγί που βάζουμε στο ψυγείο και την απλώνουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή της σπάτουλας ώστε να καλύψει εντελώς όλο το γλυκό. Διακοσμούμε το γλυκό μας Emek, που είναι έτοιμο για σερβίρισμα, με λεπτοκομμένα και αλεσμένα καρύδια, φουντούκια ή φιστίκια Αιγίνης. Καλή όρεξη. . ☺

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Check Also
Close
Back to top button