Εύκολες συνταγέςΣαλάτα & ορεκτικό & καναπεδάκιαΣυνταγές για επιδόρπιαΣυνταγές για μπισκότα

Περιτύλιγμα φύλλων ελαιόλαδου

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή για περιτύλιγμα φύλλων ελαιόλαδου;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής
  1. Πρώτα από όλα, τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε μισό ποτήρι ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα.
  2. Προσθέτουμε ρύζι, φιστίκια και σταφίδες, τα τηγανίζουμε ελαφρά, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τα μπαχαρικά αντίστοιχα.
  3. Το τσιγαρίζουμε καλά, προσθέτουμε αρκετό νερό να περάσει από τη γέμιση μας, χαμηλώνουμε την εστία και περιμένουμε να απορροφήσει το νερό, το σβήνουμε και αφήνουμε να βράσει.
  4. Ας τυλίγουμε το περιτύλιγμά μας χρησιμοποιώντας άλμη ή φρέσκα φύλλα. Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε φρέσκα φύλλα, βράζουμε τα φύλλα σε άφθονο βραστό νερό μέχρι να μαλακώσουν τα φύλλα και τα βάζουμε σε κρύο νερό.
  5. Όταν κρυώσουν τα φύλλα, αρχίζουμε να τα τυλίγουμε στραγγίζοντας το νερό. Βάζουμε ένα φύλλο στον πάτο της κατσαρόλας και στρώνουμε το περιτύλιγμά μας.
  6. Για να μην σκουρύνει το περιτύλιγμά μας, ας σκεπάζουμε το μεμβράνη με φύλλα αφού τελειώσει όλη η διαδικασία του τυλίγματος και είναι όλα γραμμωμένα στην κατσαρόλα.
  7. Κόβω 1 λεμόνι και το βάζω στη μεμβράνη. Προσθέτουμε τόσο ζεστό νερό ώστε να καλύψει κατά 1 δάχτυλο το πάνω μέρος της μεμβράνης και το ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά αφού βράσει μέχρι να πάρει βράση.
  8. Κατά το μαγείρεμα του περιτυλίγματος, μην ξεχάσετε να καλύψετε την πέτρα περιτυλίγματος ή το πιάτο πάνω του, αυτό θα αποτρέψει το άνοιγμα του περιτυλίγματος.
  9. Προσέχουμε να μην αφαιρέσουμε τα φύλλα από τα φύλλα μέχρι να κρυώσουν μετά το μαγείρεμα, διαφορετικά θα σκουρύνουν τα φύλλα μας και θα στεγνώσει η επάνω στρώση.

Συνταγή περιτύλιξης φύλλων ελαιόλαδου με φωτογραφία

Περιτύλιγμα φύλλων ελαιόλαδου
Περιτύλιγμα φύλλων ελαιόλαδου
Περιτύλιγμα φύλλων ελαιόλαδου
Περιτύλιγμα φύλλων ελαιόλαδου

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Check Also
Close
Back to top button